Idei de vacanta
0

Vacanta cu cortul, in Romania sau in Europa

Daca acum peste 10 ani, vacanta cu cortul era in principal preferata de tinerii non conformisti sau familiile cu un buget mai limitat, in ultii doi ani vacanta cu cortul a inceput sa capete o alta amploare, atat datorita contextului pandemic, dar si dorintei turistilor de a fi mai aproape de natura, de a cauta o vacanta in locuri inedite, de a fugi de zonele aglomerate.



Daca nu esti genul de turist care tine cu tot dinandinsul la confort, indiferent ca vorbim de aerul conditionat in camera, de saltea ortopedica sau baie cu para de dus, atunci o vacanta cu cortul poate fi o experienta minunata. Daca nu ai mai fost si nu stii daca ti se potriveste, poti incepe cu un weekend la noi in tara, iar cortul si echipamentele de dormit (saltea/sac de dormit) le poti inchiria. Astfel iti dai seama daca vei mai merge, inainte de a face o investitie in achizitionarea echipamentului.

Indiferent daca mergi la munte sau la mare, poti alege sa te campezi in camping-urile speciale, in felul acesta vei avea acces si la dusuri cu apa calda, dispenser spaun, electricitate sau chiar internet. Varianta aceasta este mai indicata in special celor care calatoresc cu copii, care au alte nevoi de confort sau siguranta. Daca calatoriti cu prietenii va puteti campa si pe varful muntelui sau pe malul marii.

Mai jos iti vom da cateva sfaturi despre cum iti pregatesti bagajele, ce sa nu uiti, cum sa iti stabilesti locul de campare, sfaturi valabile indiferent daca te plimbi prin Romania sau Europa.



Echipamentul necesar pentru vacanta la cort

  • Cortul;
  • Un echipament de dormit;
  • Mobilier pentru camping;
  • Accesorii pentru confort: cana termos, farfurii, tacamuri, cutie izoterma, lanterna reincarcabila, trusa de prim ajutor, alimente, apa;
  • Cea mai buna mancare la cort este cea la conserva, pentru ca rezista fara sa fie bagata la frigider. Pentru a nu avea emotii puteti „construi” un beci langa cort, in nisip sau in pamant, iar conservele vor putea fi tinute in aceasta groapa. La munte, cand campati in apropierea unui rau, puteti crea un sistem pentru a tine mancarea la rece chiar in apa, insa trebuie sa va asigurati ca nu va fi luata de curent;
  • Ia cu tine alimente uscate, precum paste si orez: nu ocupa mult loc in rucsac, in cazul in care vrei sa mergi si la drumetii. De asemenea, acestea nu au un miros puternic de mancare atunci cand le gatesti, astfel ca ai mai putine sanse sa atragi ursi;
  • Transporta alimentele mai degraba in pungi de plastic decat in borcane si cutii de conserve. In felul acesta, economisesti spatiu si ai bagajul mai usor.

Te-ar putea interesa sa citesti si despre Vacanta in Egipt!



Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!