Life
0

Sfaturi utile de vacanță dacă pleci cu o mașină diesel

Te-ai putea întreba de ce ar trebui să acorzi mai multă atenție pregătirilor tale de vacanță, în cazul în care te-ai hotărât să pleci cu mașina și conduci un diesel. E bine să știi că sezonul rece vine cu surprize pentru proprietarii de mașini pe motorină, care sunt mai sensibile la frig și pot întâmpina probleme serioase din cauza temperaturilor mici. Așa că dacă ești posesorul unui TDI, dCi, TDCi, CDTi sau al unui HDi ai ajuns unde trebuie, pentru că ești pe cale să afli ce trebuie să verifici înainte de a pleca în excursie cu mașina iarna.

1. Bateria

Motoarele diesel sunt prevăzute cu un martor în bord pentru bujiile incandescente, care nu trebuie să stea aprins, atunci când pornești motorul, mai ales dacă afară este frig. Abia după ce ai pus contactul și acest martor de bord s-a stins este în regulă să acționezi demarorul. Totodată, e bine să te asiguri că radioul este oprit la pornirea motorului, la fel și celelalte funcții ale mașinii care sunt acționate electric, cum este cazul degivratorului, luminile sau ștergătoarele. Altfel, riști să consumi bateria și să rămâi în pană de curent când ți-e lumea mai dragă.



2. Bujiile și cureaua de distribuție

Nu pleca în vacanță iarna până nu ai verificat, la service-ul auto, starea bujiilor incandescente și a curelei de distribuție. În mod obișnuit, producătorii auto recomandă înlocuirea curelei de distribuție la parcurgerea a 60.000 de kilometri, dar un specialist în domeniu îți poate spune exact dacă este indicat să o schimbi cu una nouă sau cea montată va funcționa perfect, cel puțin până te întorci din concediu. Astfel, vei cheltui mult mai puțini bani prin înlocuirea ei, decât ar trebui să plătești în cazul ruperii curelei, care poate duce la distrugerea unei părți bune din motor. Alege să utilizezi doar piese originale Opel, Skoda, Renault, Ford, Fiat, Dacia sau orice altă marcă de mașină conduci, pentru a avea garanția produselor de calitate, cu o durată de viață mult mai lungă decât a celor fabricate de alte firme.

3. Antigelul

Temperatura motorului este foarte importantă pentru funcționarea corectă a acestuia. Dacă vara acesta poate atinge temperaturi foarte ridicate, ceea ce poate duce la „fierberea” lui, iarna șansele ca motorul să înghețe sunt foarte mari. De aceea, nu pleca niciodată la drum înainte de a verifica nivelul și starea antigelului. Densitatea acestuia trebuie să fie una suficient de mare pentru a nu permite gerului să afecteze motorizarea mașinii tale.

4. Lichidul de parbriz

Nu în ultimul rând, e foarte important să te asiguri că ai în rezervor suficient lichid de parbriz special creat pentru sezonul rece, adică cel care nu îngheață la temperaturi mici. La drum lung, din cauza materialelor și a soluțiilor antiderapante care se aruncă pe șosele, va trebui să speli constant parbrizul, deci soluția de curățare este esențială pentru o vizibilitate cât mai mare.

Pregătește-te cum se cuvine de călătoriile pe care urmează să le faci în sezonul rece, ca să te poți bucura pe deplin de zilele libere și de frumusețea iernii, lăsând problemele cu mașina pentru o altă perioadă a anului!



Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!