Daca esti gurmand, Italia este destinatia culinara ideala pentru tine, locul unde papilele tale gustative vor fi satisfacute fara gres. Daca vrei sa vizitezi un loc celebru pentru mancarea delicioasa, aici mergi la sigur, deoarece nu exista doar o anumita zona pentru cei care vor sa se bucure de ceea ce tara are de oferit in materie de hrana.
Bucataria italiana este una mediteraneana la baza, caracteristica tarilor cu iesire la Marea Mediterana, nascuta datorita climatului cald si prezentei marii, care au facut posibile pescuitul si comertul. Acest tip de hrana esta caracterizat printr-o dieta de fructe, legume, nuci si seminte, ulei de masline, lactate, peste, mici cantitati de carne si vin.
Mancarea italiana traditionala nu este aceeasi in intreaga tara. Un meniu poate fi structurat la fel peste tot, cu antipasto, doua feluri principale si desert, dar fiecare regiune are specialitatile ei, influentate de istorie, traditie si anotimpuri.
Noi avem o lista cu cele mai celebre si gustoase feluri de mancare italiene. Pofta buna!
PASTELE difera in functie de compozitie, durata de viata, metoda de productie si forma. Fiecare forma de paste este de obicei combinata cu un sos diferit, depinzand de abilitatea pastelor sa tina sosul.
Exista un numar imens de feluri de mancare bazate pe paste, iar cele mai celebre sunt, printre altele, Rigatoni alla Carbonara, spaghete cu un sos de pancetta, oua, branza si piper negru, Trenette al Pesto, spaghete cu sos facut din busuioc, ulei de masline si parmezan, Farfalle al Salmone, paste cu sos de somon afumat, smantana si piper negru. Incearca-le pe toate si decide-te care este favoritele tale!
PIZZA este o bucata de paine rotunda si plata coapte la cuptor, acoperita cu ingrediente cum ar fi sos de rosii, branza, ulei de masline. Daca vorbim in sensul larg, exista doua tipuri de pizza: cea din Napoli, care este groasa si seamana cu o paine mai plata, si cea romana, care este mai subtire si cu crusta.
Italienii disting si intre pizza rosie, cu sos de tomate, si cea alba, numita focacia, care nu are sos de rosii, dar poate avea alte ingrediente.
Bucataria italiana nu foloseste multe condimente, dar cele utilizate sunt intotdeauna proaspete. Acestea sunt otetul balsamic, uleiul de masline, parmezan, masline negre.
RISOTTO este un fel de mancare servit de obicei ca primul fel si care poate fi aromat intr-o suta de moduri diferite. Orezul este fiert intr-o supa care poate fi bazata pe carne sau peste. Aproape toate retetele de risotto contin parmezan, unt si ceapa. Printre cele mai faimoase retete se numara alla Romana si alla Milanese.
MINESTRONE este o supa groasa facuta din legume, fasole si paste, orez sau cartofi. Ingrediente comune sunt si ceapa, telina, morcovii si rosiile. Supa este servita ca fel intai.
ZUPPA DI PESCE este o tocana de peste preparata cu ingrediente proaspete locale.
SCALOPINNE DI VITELLO este un escalop de vitel in ulei de masline. Acest fel de mancare are numeroase interpretari, cu lamaie, capere, vin.
PREPARATELE DIN PESTE SI FRUCTE DE MARE se gasesc in mod tipic de-a lungul coastei. Fructele de mare sunt servite de obicei ca antipasto.
BRANZETURILE pot fi servite de obicei ca antipasto, depinzand de tipul lor. Cea mai celebre branzeturi sunt parmezanul, pecorino si mozarella.
TIRAMISU este un desert faimos facut din blat insiropat cu cafea si branza mascarpone.
Copyright 2014-2020
There are 0 comments
Leave a comment
Want to express your opinion?
Leave a reply!