Ai o casa pe care vrei sa o inchiriezi in scop turistic folosind mijloacele moderene Booking, Airbnb sau alte site-uri de profil?
Trebuie sa fii constient ca oferta este mare iar la momentul acesta (pandemia de Covid 19) cererea este destul de limitata. Daca tot te tenteaza sa intri in acest business ar trebui sa fii atent la cateva aspecte, care pot face diferenta intre o locuinta care se cauta a fi inchiriata, sau una care sta pe piata si nu are turisti (caz in care ar fi mai bine sa cauti sa o inchiriezi pe termen lung, pana isi revina piata sau pana faceti adaptari la amenajarea ei).
Primul aspect de care trebuie tinut cont este locatia. Sansele pentru grad de ocupare ridicat cresc atunci cand locatia este centrala, langa mijloace de transport in comun sau langa diverse puncte de obiective turistice foarte cautate.
Nu trebui neglijata nici forma legala, poate fi PFA sau firma, important este sa fiti inregistrati, sa va platiti taxele la zi, sa puteti emite factura. In felul acesta prezentati mai multa incredere in ochii potentialilor turisti. De altfel platformele de promovare nici nu accepta persoane fizice simple.
O locuinta care este folosita pentru inchiriere cu scop turistic este amenajata diferit fata de una care este inchiriata pe long term. Nevoile sunt altele si de aici rezulta si mobilarea diferita, inclusiv alt nivel de investitie (daca pentru un cuplu de turisti in city break un lampadar de la Elefant poate fi foarte atragator si de efect, pentru o familie cu copii care inchiriaza pe termen lung poate un leagan copil ar fi mai de apreciat).
Dotarea casei cu electrocasnice este diferita (pentru turisti un expresor, un cuptor cu microunde sunt absolut necesare, pe cand masina de spalat vase nu este chiar asa de neinlocuit). Cauta sa folosesti culori calde, primitoare, cu decoratiuni de bun gust si de impact, nu este nevoie sa incarci casa cu mobilier. Canapeaua extensibila este utila (cei care vor mai mult spatiu o lasa stransa, cine vrea un extra loc de dormit o poate intinde).
Degeaba ai o casa frumoasa si la un pret bun, daca nu ajunge la potentialii clienti. Colaboreaza cu un fotograf pentru niste poze convingatoare, fa-ti o pagina web, facebook, instagram. Obligatoriu sa fii prezent pe toate platformele turistice, atat din tara cat si internationale.
Surprinde-ti permanent clientii prin calitatea serviciilor oferite, cere testimoniale la final, rezolva rapid situatiile neplacute care pot aparea.
Te-ar putea interesa sa citesti si despre Cum sa castigi bani in plus pentru vacanta!
Copyright 2014-2020
There are 0 comments
Leave a comment
Want to express your opinion?
Leave a reply!