Life
0

Cum sa iti fie comod la tine acasa in papuci pufosi?

Vine iarna cu pași repezi. Pe lângă părțile ei frumoase, cu săniuș, ciocolată caldă în fața șemineului și cântece frumoase de sărbători, vine și frigul. Și cel mai plăcut sentiment este atunci când te retragi după o zi lungă în căminul tău. Ajungi acasă, te schimbi în haine confortabile și îți pui niște papuci de casă călduroși.

Cu o cană de ceai in mână te îndrepți spre colțul tău de lectură unde citești romanele tale favorite sau pe canapeaua moale din living să urmărești filmele tale preferate. Accesorii potrivite pentru a reproduce atmosfera Hygge: pătura călduroasă, papuci pufoși și haine confortabile.

O scurta istorie a papucilor

Primele exemplare de papuci se atestă din perioada 40000 – 26000 î.H. Se crede că purtarea încălțămintei a dus la modificarea formei piciorului uman, mărimea degetului mare scăzând .Fiind făcuți din materiale biodegradabile, nu s-au găsit foarte multe dovezi ale purtării papucilor. De la sandale din perioada antică, din lemn în India sau din paie de orez în China și Japonia, oamenii au ajuns la mocasini în America de Nord în urmă cu mult timp.



Romanii au fost primii care au considerat că purtarea papucilor duce spre civilizație. Aceștia aveau atât papuci damă cât și papuci barbati , fiind primii care au diferențiat papucii după sex și rang, cu care își completau toate ținutele. Fabricarea în serie a papucilor a început în anul 1760 în Massachusetts , dar abia după inventarea mașinilor moderne putem vorbi de ieftinirea și ușurarea procesului de fabricare a papucilor. Ulterior au apărut și papucii de casă, cei care îți oferă confort în casa ta.

Ce fel de papuci de casa sa alegi?

Abia aștepți să ajungi acasă și să scapi de papucii din picioare, să îți pui in loc niște încălțări confortabile. Ai o gamă variată de modele și materiale, pentru fiecare sezon în parte. Vara poți să alegi niște papuci deschiși, subțiri, pentru a evita să îți transpire picioarele. Însă iarna îți încălzești picioarele într-o pereche de papuci pufosi, închiși, cu blană naturală sau artificială.

Pe lângă faptul că îți țin de cald la picioare, papucii de casă te protejează și să nu aluneci pe gresie sau parchet. Iar cu ultimele modele create, papucii de tip mop, poți în timp ce te plimbi prin încăperi să faci și curățenie. Acești au funcția de a strânge praful sau părul de animale, fără însă a fi un loc prielnic pentru bacterii, fiind tratați antibacterian și antifungic. 

Tu porți papuci de casă? Îți plac?

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!