Life
0

Cum pastrezi racoare in casa vara

Se pare ca vara si-a intrat in drepturi pe deplin, dupa atatea zile cu ploaie si furtuni, brusc au aparut si zilele caldurase, caniculare chiar in unele orase ale tarii. Oricum suntem obisnuiti ca de la an la an sa se bata recorduri in ce priveste temperaturile maxime, aerul sa fie din ce in ce mai poluat si irespirabil, aparatele de aer conditionat fiind deja o prezenta comuna in fiecare casa.

Daca totusi vrei sa ai vara aceasta o casa racoroasa, fara sa tii permanent in priza aerul conditionat (nu face bine nici la sanatate si nici la buzunar) iata cateva idei practice, simplu de pus in practica si foarte eficiente.



  1. Inchide peste zi toate geamurile. Cand pleci de acasa nu uita sa inchizi geamurile, impiedicand astfel aerul canicular sa intre in casa. Aeriseste casa dimineata pana in ora 07 (este si mai racoare si aerul mai curat) sau seara tarziu. Noaptea poti folosi chiar un purificator de aer.
  2. Folositi obloane sau draperii inchise la culoare. Daca aveti ferestre pe care bate direct soarele, este bine sa va montati obloane pe care sa le trageti ziua, sau macar draperii groase. Poti incerca chiar si cu copertine retractabile la fiecare geam.
  3. Scoate din priza aparatele electrice care emit caldura. Televizorul, calculatorul pot fi scoase din priza pe timpul zilei daca nu sunt folosite.
  4. Izoleaza-ti casa. O buna izolatie a casei te ajuta atat vara (cand impedica patrunderea caldurii din exterior) cat si iarna (cand mentine caldura din casa).
  5. Folie reflectorizanta transparenta. Puteti pune pe fiecare fereastra o astfel de folie, care sa respinga lumina solara.
  6. Becuri cu led. Inlocuieste becurile incandescente care emit caldura, cu becuri cu led, care degaja pana la de 5 ori mai putina caldura.
  7. Evita sa gatesti pe timpul zilei. Evita sa folosesti aragazul sau cuptorul pe timpul zilei, gateste de preferat dimineata pe racoare. Chiar si spalatul vaselor sau dusurile fierbinti contribuie la cresterea temperaturii.
  8. Controlul umiditatii aerului. In timpul zilei umiditatea poate ajunge si la 70%, si este esential sa incercam sa ao aducem pana spre 40 % (resimtim cu 3 grade mai putin caldura din casa). Pentru asta se poate folosi un dezumidificator. Umiditatea vine din exterior, insa si folosirea apei in exces poate contribui.
  9. Racoreste balconul. Arunca putina apa pe jos in balcon, si vei reusi sa aduci un aer respirabil in casa.

Te-ar putea interesa sa citesti si despre Cele mai frumoase drumetii din Romania!




Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!