Life
0

Cele mai curioase obiceiuri de Crăciun din lume

Odată cu sosirea Crăciunului vine acel moment al anului pentru a decora casa cu lumini, a pregati bradul și a cânta colinde de Crăciun. Dar cum se sarbatoreste în alte țări? În acest articol puteți descoperi tradițiile din alte părți ale lumii.



Tradițiile tipice de Crăciun pentru romani pot părea ciudate altora, dar și cele ale altor popoare ni se par curioase noua. Sunt chiar țări care nici măcar nu sărbătoresc Crăciunul, iar altele care profită de ocazie pentru a mânca până la 12 feluri de mâncare (cum ar fi stridiile) diferite în Ajunul Crăciunului.

Cele mai curioase obiceiuri de Crăciun din lume

„Moș Crăciun” din Țările de Jos și Belgia – Sinterklaas

Știați că Moș Crăciun nu vine în Olanda? Pe 5 decembrie, Sinterklass merge cu asistenții săi Zwarte Piet prin țară, împărțind cadouri și dulciuri. În ultimul timp, sosește ultima sâmbătă a lunii noiembrie unde în acea după-amiază copiii lasă o scrisoare la ușa casei cu ce își doresc și a doua zi găsesc dulciuri și ciocolate. Iar pe 5 decembrie, dacă au fost cuminți, își vor putea deschide cadourile și vor sărbători acea zi împreună cu familia. Pe de altă parte, ziua de Crăciun este foarte importantă pentru catolici, multe familii merg la biserică și același lucru se întâmplă și în Belgia.

Piețele de Crăciun din Germania



Crăciunul este una dintre cele mai frumoase perioade ale anului pentru a vizita Germania, incredibilele sale piețe de Crăciun din fiecare dintre orașe unde puteți bea Glühwein (vin fiert) sau puteți gusta currywurst sau frankfurt. Nu contează dacă ninge, plouă sau este frig, piețele de Crăciun sunt pline de lume. Cele mai cunoscute sunt cele din Berlin, Frankfurt sau Dresda.

Crăciunul în SUA și Marea Britanie

În America, totul se face în mare măsură, cu multă culoare și asta se aplică SI sărbătorilor de Crăciun. Își împodobesc casele cu decorațiuni și ornamente extravagante și bineînțeles că și bradul de Crăciun este mare. În fiecare an ei împodobesc bradul împreună cu prietenii, se numește „petrecerea copacului”, iar pe 24 se servește un curcan mare. Pe 25 decembrie se trezesc și găsesc cadourile lângă brad, pe care Moș Crăciun le-a lăsat coborând pe horn, mănâncă prăjituri și se bucură de o zi cu familia.

Bradul de Crăciun a început în Anglia după ce soțul Reginei Victoria, Prințul Albert, a ridicat un brad la Castelul Windsor în 1840, aducând această tradiție din Germania. În Anglia este foarte obișnuit să trimiți o felicitare de Crăciun prin care le urezi celor dragi sărbători fericite, milioane de felicitări sunt trimise în fiecare an. O altă tradiție în Anglia, Scoția și Irlanda este sărutul sub vâsc, iar această tradiție a fost transmisă și în Romania. De Crăciun vâscul este atârnat pe tavan sau în tocul unei uși, de fiecare dată când pe sub vâsc trec doi oameni, conform tradiției trebuie să se sărute, acest gest va aduce noroc, sănătate și curaj. În Irlanda se mai lasa prăjiturele lui Moș Crăciun, face o budincă cu Guinness sau whisky irlandez.

Crăciunul în Australia și Noua Zeelandă

Vă puteți imagina să sărbătorim Crăciunul pe plajă? Dacă asta îți dorești, Australia este locul ideal pentru următorul tău Crăciun, aici te poți bucura de 35ºC, poți merge în șlapi, pantaloni scurți și o cămașă cu mânecă scurtă la mijlocul lunii decembrie. Aici nu vei putea vedea piețele de Crăciun ca cele din Germania, dar sunt prezente decorațiunile de Crăciun cu luminițe și brazi. Australienii iubesc să decoreze, de aceea grădinile lor sunt decorate în stil american. În fiecare an, în Sydney poți vedea un brad de Crăciun de 26 de metri înălțime cu peste 21.000 de becuri, 4.000 de globuri de Crăciun și 1.599 de ghirlande. Aici expresia „Crăciunului alb” este diferită, zăpada nu este prezentă dar te poți bucura de Crăciun pe o plajă paradisiacă cu nisip alb.

Pe 24 decembrie, multe familii mănâncă tradiționala friptură de curcan (stil de viata sanatos) însoțită de budincă de prune, noaptea copiii lasă morcovi și un pahar de lapte pentru Moș Crăciun și renii lui. A doua zi, cei mici ies din pat si merg la bradul sa-si deschida cadourile.Toate magazinele sunt deschise in acea zi si au oferte speciale. Noua Zeelandă se bucură și de Crăciunul pe plajă, obiceiurile lor sunt asemănătoare cu cele din Australia, dar preferă să sărbătorească Crăciunul pe plajă sau în grădină făcând un grătar.

Te-ar putea interesa sa citesti si despre Cele mai bune destinatii de ski din Italia!

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!