Te pregatesti de o vacanta in Spania, si vrei sa intelegi cat mai bine cultura si stilul de viata spaniol? Pune-ti incaltamintea sport in bagaj si pregateste-te de o aventura pe cinste. Pe langa minunatele sale plaje sau orasele cu o cultura milenara, Spania este si un adevarat paradis gastronomic, cu o dieta sanatoasa care fac ca locuitorii spanioli sa fie printre cei mai longevivi din lume.
Mancarea este o parte integrala a Spaniei, iar fiecare regiune are propriile ei tehnici si arome. Citeste in continuare pentru o selectie de mancaruri pe care trebuie sa le incerci daca mergi in Spania. Nu uita sa iti pui in bagaj si o tinuta cocheta de seara, o geanta eleganta si pantofi cu toc, pentru a putea iesi la unul din multele restaurante cu stele Michelin.
CROCHETE. Poti gasi o farfurie de crochete in aproape orice restaurant sau bar, facute dupa reteta fiecarui loc. In acest fel, poti face comparatii in toate locurile pe care le vizitezi. Crochetele pot fi foarte diverse, facute cu branza, sunca spaniola (jamon) sau carnat negru picant.
TORTILLA este o omleta de cartofi pe care de asemenea o poti gasi in orice local, in toate gradele de calitate si aroma. Cele mai bune se fac din cartofi prajiti la foc mic in ulei de masline, care devin un centru moale odata ce este adaugat oul.
GAZPACHO este o supa rece de rosii usor picanta si reimprospatanta. De obicei servita ca aperitiv, grosimea ei rezulta din amestecul in blender de rosii proaspete, ardei, castraveti, usturoi, ceapa, otet si ierburi aromate. SALMOREJO este o variatate la care se adauga sunca sau oua.
PISTO este o tocana de legume ce contine rosii, ardei, dovlecel, ceapa, usturoi si ulei de masline. Acest fel de mancare vegetarian este folosit ca o gustare, ca aperitiv sau ca garnitura.
CARNURI – JAMON, CHORIZO, SALCHICHON. Sunca (jamon) este o afacere serioasa si o adevarta arta in Spania, cu multe varietati care determina calitatea. Chorizo este carnat uscat cu un gust dulce-acrisor, rosu la culoare.
PULPO A LA GALLEGA este un fel de mancare cu caracatita, bulgari de sare si ulei de masline. De obicei este servit cu un cartof sau doi, pe un fund de lemn.
PAELLA traditionala este un amestec de carne de pui sau iepure, fasole si alte legume, dar si fructele de mare sunt comune. Exista numeroase varietati de paella, clasice sau pentru aventurieri.
LAPTELE PRAJIT sau leche frita este un desert clasic spaniol. Centrul firm si rece de budinca de lapte contrasteaza cu aluatul cald, facut din faina si oua si presarat cu zahar si scortisoara.
SANGRIA SI TINTO DE VERANO. Fiecare masa poate fi insotita de o bautura alcoolica. Doua specialitati spaniole sunt tinto de verano, un vin rosu cu suc de lamaie, si sangria alba, un vin alb amestecat cu limonada la care se adauga menta.
Copyright 2014-2020
There are 0 comments
Leave a comment
Want to express your opinion?
Leave a reply!