Life
0

Alergiile de vara – care sunt si cum sa le eviti pentru a avea o vacanta fara griji

Probabil cea mai asteptata vacanta din an, vacanta de vara, poate fi stricata de diverse afectiuni sau probleme medicale. Daca cele mai des intalnite probleme medicale estivale sunt arsurile solare (protejati-va de fiecare data cand stati la soare) sau problemele digestive (aveti grija sa mancati doar la restaurante recomandate), un inamic redutabil pot fi insa si alergiile de vara.



In acest articol ne-am propus sa vedem care sunt aceste alergii de vara, cum se manifesta ele si mai ales cum le putem preveni sau trata, daca au aparut.

In general alergiile de vara sunt cauzate de polen, atat cel al pomilor dar si al ierbii sau buruienilor (ambrozie/pelin), dar mai pot fi cauzate de diverse intepaturi: albine, viespi, furnici sau paianjeni. Nu sunt de neglijat nici alergenii din casa, acarienii, mucegaiul sau parul de animale, insa acestia sunt prezenti pe tot parcursul anului, si pot fi neutralizati prin curatenie zilnica si cu simt de raspundere (vezi si oferta de aspiratoare).

O forma mai rara de alergie dar specifica verii este alergia la cosmetice sau tatuaje, mai ales cele temporare cu henna, o cerneala neagra care se estompeaza in cateva saptamani. Si cosmeticele sau parfumurile pot cauza diverse alergii vara, cand este cald si transpiram mult, de aceea este de evitat sa folositi parfum sau orice produs cosmetic care nu este esential (vezi si oferta de aparate de ras).



Alergia la soare, afecteaza o persoana din zece (in special femei) si se manifesta prin pete rosii pe piele insotite de bubite.

Alergiile au forma de manifestare diferita, in functie de organul afectat. Printre cele mai comune forme de manifestare sunt: rinita (nas care curge, stranut, dificultati de respiratie), conjunctivita sau astmul bronsic, iar la nivelul pielii pot aparea urticarii. Cea mai grava forma a unei alergii este socul anafilactic, care poate duce inclusiv la deces.

Ce poti face ca sa eviti aparitia alergiilor? Evita activitatile in aer liber dimineata sau in zone unde se afla polenul, purifica aerul in casa daca ai un purificator, pastreaza casa si hainele curate,

Oricare ar fi manifestarile pe care le experimentati nu ezitati sa va adresati medicului alergolog, in felul acesta veti avea parte de un diagnostic corect si de un tratament corespunzator. In general tratamentul unei alergii consta in preventie si medicatie specifica (spray-uri, picaturi sau creme), pacientii fiind constienti ca o alergie nu se vindeca definitiv, ci doar poate fi tinuta sub control.



Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!