O modalitate excelentă de a aduce coeziune și motivație în rândul unei echipe de oameni care lucrează împreună este teambuilding-ul, o practică prezentă în strategia tot mai multor companii. Fie că este vorba de marile corporații, fie de firme cu un număr mai mic de angajați, în bugetele anuale sunt alocate sume deloc neglijabile pentru astfel de activități.
Sumele respective sunt considerate a fi o investiție în creștere productivității și a eficienței și nu o cheltuială pentru o facilitate acordată angajaților. Organizarea unui teambuilding nu este deloc un lucru facil, fiind nevoie de fonduri, idei și capacitate de organizare, pentru ca efectele să fie cele scontate.
Dacă vrei să oferi echipei tale un teambuilding perfect, mai întâi trebuie să afli de la ei ce își doresc exact. Când ai o echipă numeroasă, părerile vor fi, cu siguranță, împărțite, iar o decizie pare greu de luat.
Întâlniți-vă în cadrul unei ședințe sau într-un cadru mai puțin protocolar și discutați această problemă, analizați fiecare propunere, iar în final veți ajunge la un acord.
Odată stabilită data și destinația în care vei merge cu echipa ta în teambuilding, ai grijă să aveți cazarea asigurată. Pentru un grup mai numeros, poți închiria în întregime o cabană sau o pensiune, ori o parte dintr-un hotel.
Pe lângă confortul camerelor, interesează-te și de alte facilități pe care spațiile de cazare le pot oferi. O piscină, o sală de jocuri, niște mese de biliard, un teren de sport sau o zona de paintball sunt facilități pe care echipa ta le va aprecia, în mod sigur.
Stabilește și condițiile de servire a mesei, află care este meniul și dacă unii dintre colegi au alergii la anumite alimente sau țin un regim special.
Există persoane cu alergii la gluten, lactoză, și alte substanțe din componența alimentelor, iar dacă un membru ale echipei are astfel de probleme, asigură-te că va primi un meniu adaptat nevoilor sale. De asemenea, nu-i scăpa din vedere nici pe vegetarieni sau vegani!
Ai rezolvat și detaliile legate de cazare și masă, dar mai rămâne de rezolvat problema transportului. Pentru destinațiile din țară, microbuzele sau autocarele sunt cea mai bună soluție, pentru că poți ajunge cu echipa ta direct la destinație. Angajații tăi merită să călătorească în condiții de confort, așa că apelează la serviciile de închirieri de autocare și microbuze premium, studiază ofertele și alege-o pe cea mai potrivită. Multe companii apelează pentru astfel de servicii la transfero.ro, așa că aceasta este o variantă pe care o poți avea în vedere.
Dacă ai un buget mai generos și ai plănuit un teambuilding în străinătate, zborul cu avionul este cea mai bună soluție, caz în care poți apela tot la transfero.ro pentru servicii de transfer aeroport. Astfel, toată echipa va fi la timp la aeroport, iar la îmbarcare nu veți sta cu sufletul la gură așteptând după un coleg care întârzie.
În sfârșit, ați ajuns cu bine la destinație, v-ați cazat, iar succesul teambuilding-ului depinde acum de activitățile pe care le-ai pregătit pentru echipa ta. Află din timp și care sunt preferințele lor, iar în funcție de specificul zonei, puteți găsi o serie de soluții pentru a vă distra împreună.
Jocurile în aer liber, întrecerile sportive, un meci de fotbal sau alte competiții pe echipe sunt cele mai recomandate, constituind totodată liantul care va uni și mai mult colectivul.
Dacă ați ales zona de munte, o călătorie cu ATV-urile sau snowmobilele pe traseele din pădure va satisface tuturor setea de aventură. În situația în care ați ajuns la mare, o croazieră cu iahtul sau o cursă cu skijeturile sunt alegerea cea mai potrivită.
Citeste si despre Teambuilding la munte, activitati si locatii din Romania!
Parcurile de aventură, expedițiile în natură, jocurile treasure hunt sau photo hunting sunt alte activități care îi vor captiva pe angajați în teambuilding.
Nu în ultimul rând, poți include în program și activități de ecologizare sau o acțiune caritabilă, care vor avea un impact pozitiv asupra moralului echipei.
Variantele pentru organizarea unui teambuilding reușit sunt multiple, însă trebuie să ții cont de aceste aspecte esențiale pentru ca echipa ta să revină „pe baricade” cu bateriile încărcate și să aștepte cu nerăbdare următoarea ieșire.
Copyright 2014-2020
There are 0 comments
Leave a comment
Want to express your opinion?
Leave a reply!