Ca să șofezi pe drumurile patriei, cu plăcere pe orice vreme, ai nevoie de anvelope excelente (chiar dacă sunt second-hand), pneuri care să nu pună probleme la tracțiune, rulaj pe suprafețe dificile sau viraje.
Mașina ta merită tot ce este mai bun, iar componentele schimbate cu regularitate, precum sunt anvelopele de iarnă (pentru că se apropie sezonul rece), trebuie să fie corespunzătoare.
Anvelopa este „haina” exterioară a roții, suprafața cu care mașina intră în contact cu asfaltul. Ca să frânezi, să virezi sau să accelerezi, ca să ai stabilitate la viteză mare sau ca mașina să nu se clatine în condiții de polei, asfalt umed ori alte condiții dificile de șofat, anvelopele pe care le alegi au cel mai important rol. Ele sunt o condiție primordială a siguranței tale și a familiei tale. Chiar și plăcerea șofatului pe distanțe lungi poate depinde tot de aderența pe care anvelopa bună o are la șosea.
Durata de viață a unei anvelope înainte de a-și rupe benzile de rulare este un indicator al calității acesteia. Desigur, contează suprafața pe care conduci, timpul, calitatea șofatului. O anvelopă cu care se frânează de multe ori va dura mai puțin decât una mai puțin solicitată.
Pot exista diferențe considerabile în kilometrajul proiectat din fabrică al diverselor tipuri de anvelope. Cele foarte bune sunt, de obicei, mai puțin longevive decât cele standard. De ce se întâmplă astfel? Simplu: concentrarea pe design și aderență la sol sunt mai importante în momentul producției decât durata de viață.
Cât combustibil „înghite” mașina este un fapt determinat și de calitatea anvelopelor. Anumite anvelope sunt făcute dintr-un aliaj de cauciuc ce permite reducerea frecării pe suprafața de rulare, (acest indice se numește „rezistență la rulare”).
Dacă luați astfel de anvelope, puteți să fiți sigur că economisiți bani, pentru că mașina „alunecă” lin pe drum. Este și acesta un mod de a economisi o sumă. Dezavantajul este că ele pot fi mai puțin stabile în condiții grele de drum.
Dacă bruschezi mașina, dacă accelerezi în trombă, toate aceste manevre au un impact asupra anvelopelor. Anvelopele bune îți permit să faci toate acestea fără să îți faci griji legate de siguranță. Este bine să nu faci rabat de la calitate anvelopelor exact din acest motiv: ele permit frânarea bruscă, pe distanță mică, evitând un impact, sau permit stabilitatea atunci când te grăbești și șofezi pe serpentine.
Anvelopele bune dau confort în interiorul mașinii, adică nu simți toate pietrele sau gropile mai mici sau mai mari de pe asfalt.
Ele permit rulajul silențios, un alt aspect important legat de confortul condusului, pe care orice șofer îl urmărește. Cine vrea să conducă o mașină în care e nevoie să ridici vocea ca să te audă cel din dreapta?
Ei bine, caracterul silențios este dat de design-ul benzii de rulare a anvelopei, de numărul de caneluri din pneu și de dispunerea acestora. Canelurile au rol de asigurare a aderenței la sol, dar, cu cât sunt mai numeroase, cu atât mașina e mai zgomotoasă. Atunci când achiziționați anvelope de iarnă e necesar să vă gândiți și la acest detaliu.
Citeste si scapa de stresul organizarii unei vacante, 9 sfaturi utile!
Copyright 2014-2020
There are 0 comments
Leave a comment
Want to express your opinion?
Leave a reply!