Life
0

Sfaturi de calatorii cu masina, pe canicula

Sezonul cald aduce cu sine nu doar plăcerea vacanțelor la mare, ci și anumite îngrijorări atunci când vine vorba despre expunerea îndelungată la soare. Amiezile zilelor caniculare sunt perioade evitate de către majoritatea oamenilor, atunci când temperaturile pot cauza probleme de sănătate.

În ceea ce-i privește pe conducătorii de autovehicule, aceștia trebuie să fie de două ori mai prudenți când pornesc la drum, iar pentru a-i ajuta să înțeleagă mai bine riscurile la care se expun în zilele extrem de călduroase, va oferim câteva sfaturi:

1.Verifică starea tehnică a automobilului înainte de fiecare călătorie. Asigură-te că totul funcționează perfect și că nu-ți lipsește nimic la drum. Presiunea din cauciucuri trebuie să fie optimă, adaptată sezonului. Încearcă sistemul de climatizare, este absolut necesar în acest anotimp. În cazul în care mașina nu este dotată cu sistem de climatizare, asigură-te că mecanismul de deschidere/închidere a geamurilor funcționeză și ai cu tine una sau mai multe sticle cu apă proaspătă. Totodată, dacă pornești la drum lung și geamurile nu sunt umbrite, ia cu tine și o cremă de protecție solară, care îți va proteja pielea feței și a brațelor.



2. Încearcă să-ți programezi itinerariile în așa fel încât să te afli la volanul mașinii dimineața și seara, când temperaturile devin mai suportabile. În așa fel vei elimina anumite riscuri determinate de expunerea directă la temperaturi ridicate. Pe perioada orelor de amiază poți opri într-un loc liniștit și umbros, pentru răcirea motorului, dar și pentru odihnă și hidratarea organismului.

3. Nu lăsa copilul sau animalul de companie închis în mașină chiar dacă lipsești numai puțin. Acest sfat trebuie tratat cu cea mai mare seriozitate, pentru evitarea unor situații nedorite.

4. Dacă pe parcursul călătoriei, simţi sau observi fum ieşind de sub capota maşinii, trage de urgență pe dreapta într-un loc sigur, oprește motorul, coboară, scoate din maşină toţi pasagerii şi îndepărtaţi-vă de automobil. Nu încerca să deschizi imediat capota întrucât riscul de aprindere este foarte ridicat. Apelaţi obligatoriu la un service specializat.

5. Indiferent de distanța pe care urmează să o parcurgi, nu ignora importanța accesoriilor care trebuie să se găsească la îndemână, în mașinia. Astfel stingătorul, un kit de urgență care să includă și trusa medicală, cablul de tractare, o lanternă și roata de rezervă nu pot lipsi sub nicio formă. Pe lângă acestea, este necesar să dispui de un cablu electric pentru eventuale probleme ale bateriei.

Conducătorii auto trebuie să fie conștienți de responsabilitatea rolului pe care îl au atunci când urcă la volanul unei mașini. Cu atât mai mult atunci când are pasageri cu sine și când vremea nu este tocmai prielnică pentru efectuarea deplasărilor pe drumuri mai mult sau mai puțin cunoscute.

Citeste si Cum sa-ti pregatesti masina pentru vacanta de vara.

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!