Dacă simți că aglomerația din oraș te sufocă, rutina pare mai insuportabilă decât de obicei, iar vocea șefului te deprimă, înseamnă că e momentul perfect pentru a lăsa grijile într-o parte și a te bucura de o vacanță. Dar cum să procedezi dacă nu ai făcut rezervările din timp și dispui de un buget redus? Îți spunem noi….
1.Pregătește-ți din timp lista locurilor pe care vrei să le vizitezi. Așa vei reuși să economisești bani si timp. Îți recomandăm să faci rost de noile aplicații de călătorie, care te vor ajuta să nu ratezi niciun obiectiv turistic și să obții suficientă informație despre locații: programul de lucru, istorii interesante, oferte de prețuri. Printre cele mai utile aplicații pe care le poți downloada gratuit sunt: Visit a City, Google Trips, Trip Advisor, Spotted by locals, Minube și altele. Iar dacă te consideri mai old-fashioned, atunci scoate la imprimantă harta locației și ia-o cu tine pe toate traseele pe care ți le-ai propus.
2. Ia cu tine tot de ce crezi că ai putea avea nevoie. De obicei, în locațiile des vizitate de turiști, prețurile sunt ridicate. Mai bine ia-ți costumul de baie, prosopul și pălăria de acasă, decât să le cumperi cu un preț mult mai mare în timpul vacanței.
3. Planifică-ți mesele. Dacă nu îți iei o ofertă all-inclusive, vei obține doar micul dejun inclus în pachetul oferit de hotel, și asta în cel mai bun caz. Găsirea unei locații în care să iei prânzul și cina te poate costa mult timp și dacă faci o alegere nereușită – mulți bani. Cercetează localurile din zona în care mergi și compară-le cu prețurile restaurantului din hotel. Și dacă nu ții neapărat să te alinți cu delicii gătite într-un local, poate găsești un supermarket în zonă și îți înlocuiești prânzul cu niște sandvish-uri delicioase.
4. Cercetează site-urile locațiilor turistice. De multe ori, locații importante precum muzeul Louvre din Paris, Teatrul La Scala din Milano și Acropola din Atena au oferte speciale în anumite ore și zile ale săptămânii. În loc să achiți 18 euro, costul unui bilet la Louvre, ai putea intra gratuit. Și cât de eficient ai putea folosi banii economisiți la ghereta cu suveniruri!
5. Călătorește cu gașca. Pe lângă faptul că vei avea parte de distracție la maxim, puteți împărți costurile. Împreună comandați pizza și dacă mergeți cu mașina, veți împărți și costul pentru benzină. În aceeași ordine de idei, cu gașca e mai interesant în cort, pe malul mării decât într-un hotel fițos.
6. Dacă ești student, nu uita să iei cu tine carnetul de student. Vei putea vizita majoritatea obiectivelor turistice la un preț redus, iar în unele orașe vei beneficia chiar și de transport gratuit.
Și drept o ultimă recomandare, nu uita să savurezi. Planificarea și economisirea sunt procese utile și, pe alocuri, plăcute, dar adevăratele amintiri sunt formate din momente frumoase trăite la maximum.
Citeste si Ponturi pentru calatorii reusite!
Copyright 2014-2020
There are 0 comments
Leave a comment
Want to express your opinion?
Leave a reply!